Før-NM-konsert 2017

 

Ila Brassband inviterer til før-NM-konsert på Rosenborg Skole 1. februar kl 18.

Vi har med oss Flå Musikkorps og Trondheim Politis Brassband. 

Program for kvelden:

Flå Musikkorps, dir. Odd Steinar Mørkved
"Saint-Saëns variations" - Philip Sparke

Trondheim Politis Brassband, dir. Espen Andersen
"The Son of Light" - Bertrand Moren

Ila Brassband, dir Adam Cooke 
"Hypercube" - Oliver Waespi

Ta med kontanter, det blir kakesalg!
Inngang er gratis!

Velkommen!


"Saint-Saëns variations" - Philip Sparke
Bakgrunnen for stykket er at Philip Sparke opprinnelig laget en samling variasjoner basert på koralen i Saint - Saëns sin kjente Orgel-symfoni. Seinere har Sparke bearbeidet dette flere ganger.
Han har blant annet lagt inn melodier fra de sakte partiene i symfonien og laget en fullstendig ny slutt som er mer i tråd med symfoniens avslutning. Philip Sparke fant mye kraft og originalitet i Saint - Saëns sin musikk, det er elementer fra både barokk og klassisk komponering. Han laget en ny utgave for brass band i 2009, og dette er en fullstendig omarbeiding av hans opprinnelige stykke. "Saint - Saëns Variasjoner" har blitt forenklet, forkortet og mange steder blitt helt nykomponert. Philip Sparke ønsker å vise essensen av symfonien enda bedre. Dessuten ville han at korps i lavere divisjoner skulle få lov til å formidle kraften i Saint - Saëns sitt mesterverk. "Saint - Saëns Variations" ble publisert spesielt for de regionale konkurranser i National Brass Band Championships of Great Britain 2010 og var pliktnummer i 4.divisjon.


"The Son of Light" - Bertrand Moren
Ramses II som regjerte i Egypt i det 13 århundre før Kristus ble kalt «The Son Of Light», og Bertrand Moren har latt seg inspirere av viktige hendelser i Ramses II’s liv til å skrive dette stykket. Stykket harfire satser:
1. Early Reign
Beskriver litt av livet i Egypt på den tiden Ramses II regjerte.
2. The Battle of Kadesh
Kadesh var en by i det som i dag er den sør-vestlige delen av Syria. Slaget om Kadesh ble utkjempet i 1274 før Kristus, og det var Hettitterne (som levde i dagens Tyrkia) som utfordret
egypterne. Satsen beskriver et blodig slag som egypterne til slutt hevder de gikk seirende ut av.
3. Nefertari, the Wife of God
Ramses II hadde flere dronninger, men Nefertari var hans favoritt. Hun ble kalt «den som solen skinner på» eller «The Wife of God».
4. End of an Era and Legend
Ramses II regjerte i 66 år, og Egypt var et stabilt og dominerende rike i regionen i hans tid.Satsen beskriver slutten på en æra og de mange myter og legender som fortelles om han. «The Son Of Light» ble skrevet på bestilling i 2014 til det nasjonale Brassband-Forbundet i Sveits.


"Hypercube" - Oliver Waespi
Hypercube er en musikalsk fortelling, delvis inspirert av den arkitektoniske utformingen av la Grande Arche de la Défense i Paris, hvis form har blitt sammenlignet med en hyperkube. Fortellingen starter med denne severdigheten som utgangspunkt og fortsetter med å utforske det poetiske og realistiske i urbane landskap. Hyperkubens form, en kube i en større kube, speiles i musikken ved at mange av motivene har analoge, korresponderende motstykker av forskjellig lengde, men like proporsjoner. De elegante seilene som dekker det indre arealet av buen, "Nuages" (Clouds)står i kontrast til den solide basisstrukturen i La Grande Arche. I verket er dette representert ved at det voldsomme, bass-drevne første temaet etterfølges et av rolig, uttrykksfullt parti som representerer stykkets skjulte sjel. Gjennom stykket rives disse kontrasterende temaene over i dramatiske og virtuose utviklinger i partier kalt "Le Vertige" (Vertigo). "Nuages"-temaet returnerer i en serie lyriske soloer. I stykkets siste parti, er både "Le Vertige" - og "Hypercube"-temaene bakgrunn for en løpende aksellerasjon som formidler en form for musikalsk etterligning av en Penrosetrapp; umulig figur i en endeløs spiral. Hypercube ble skrevet på bestilling fra Paris Brass Band og foreningen ADIAM 94 i 2015.

TrondheimCC-BY-SA Aage Hojem-Trondheim Havn

 

 

 

 

 

Utskrift