• Hjem
  • Presentasjon
  • Dirigenter

Adam Cooke

AdamCooke long

Adam er opprinnelig fra Belfast. Han flyttet til England for å studere musikk ved Universitetet i Manchester. Der ble han tildelt et stipend for å studere ved Guildhall School of Music and Drama i London. Etter han ble uteksaminert fra Guildhall, har Adam jobbet som dirigent. Han blir regelmessig engasjert av mange av de ledende messing og janitsjar ensembler i Storbritannia og resten av verden. I 2013 Adam var «runner-up» i den europeiske dirigent konkurransen i Oslo. Senere samme år ble han musikalsk leder ved Virtuosi GUS band. Adam har også vært knyttet dirigent for bla Jaren Hornmusikkforening, har vært assisterende dirigent til National Youth Brass Band of Great Britain og i desember 2013 ledet han South African National Youth Wind Orchestra under deres sommerkurs.


Som pedagog, har Adam vært involvert i en rekke prosjekter med elever i alle aldre og evner. I 2013 tok Adam opp stillingen «Music Participation Leader» i Lewisham Music Hub. Han har også tidligere hatt stillingen som «Lead Brass Tutor» ved Newham’s prosjekt "Every Child a Musician ". eileder for trombone ved City University London og leder ved Kingston musikktjeneste. Adam er også lærer messing på to av Londons mest prestisjefylte skoler, St. Paulus 'Girls' Skole og Highgate School.

 

Kilde: http://adamcooke.net/home/biography/

Utskrift E-post

Trond Helland

TrondHelland long

 

Trond Helland kommer fra Bergen. Han har en utvidet bachelor i utøvende musikk fra Griegakademiet. Her studerte han tuba under veiledning av Knut Riser. I tillegg til tuba har han studert ensembleledelse og kordireksjon ved samme skole, under veiledning av Harald Eikaas. I 2013 studerte han fordypning i ensembleledelse ved Norges Musikkhøgskole under veiledning av Cathrine Winnes, Ole Christian Ruud og Sigmund Thorp. For tiden holder han på med en ny bachelorgrad, denne gangen i administrasjon- og organisasjonsvitenskap.

Til daglig er han fast dirigent for Ulriken Janitsjar. Korpset har blant annet to NM-titler, i 2013 og 2015, på merittlisten under Tronds ledelse. Trond har også lang fartstid i ulike kulturskoler i og rundt Bergen.

Selv spiller Trond Eb-bass i Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Her har han spilt siden 2007.

 

Utskrift E-post

Bjørn Sagstad

bjornsagstad long

Bjørn Sagstad er født i 1968, og kommer fra Meland kommune like nord for Bergen. Han har allsidig erfaring som trompetist og kornettist i ulike sammenhenger, bl.a. i brassband. De siste årene har han imidlertid viet seg til direksjon og ensembleledelse, og har nådd et svært høyt nivå gjennom studier og omfattende praksis i inn- og utland.

Bjørn Sagstad er utdannet ved musikkonservatoriene i Bergen og Trondheim, ved Royal Northern College of Music i Manchester og ved flere mesterklasser i Tsjekkia med Jorma Panula og Tsung Yeh som lærere. Sagstad er fra høsten 2004 engasjert som kunstnerisk leder for Kristiansand Blåseensemble (tidligere divisjonsmusikken) i stiftelsen Kristiansand Symfoniorkester og ved Operaen i Kristiansund.

Etter en dirigentstipendiatperiode ved Musikkonservatoriet i Trondheim i 1995-97, har Sagstad arbeidet som frilansdirigent i bl.a Hong Kong Sinfonietta og ved Hong Kong Balletten, Oulu Symphonic Orchestra - Finland, Musica Vitae - Sverige, Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester, Collegium Musicum - Bergen, Trønder Operaen, Trøndelag Teater og ved alle de Norske, Svenske og Danske militærkorpsene. Han var i sesongen 1998-99 sjefsdirigent ved Divisjonsmusikken i Bergen.

Sagstad har spilt inn og bidratt ved flere CD-innspillinger og han urfremfører og konserterer ofte samtidsmusikk. I 1997 var han vinner av den Nordiske Dirigentkonkurranse, 1998 finalist i den Norske Dirigent Konkurranse og 1997 finalist i Den Norske Operas Dirigentkonkurranse.

IBB har vært så heldig å ha hatt kontakt med Bjørn Sagstad gjennom flere år. Vi har benyttet han som dirigent ved flere anledninger og ser frem til å fortsette samarbeidet i fremtiden.

Utskrift E-post

Philip Hannevik

Pip long

Philip Hannevik ble født i Tromsø i 1970. Som barn av offiserer i Frelsesarmeen, har han bodd flere steder i Norge, i tillegg til å være bosatt noen år i Storbritannia.

Hannevik har i en årrekke arbeidet ved Frelsesarmeens Musikkseksjon i Oslo, hvor han jobbet med ulike prosjekter som sommermusikkleire, kompetanseøking hos Frelsesarmeens musikkledere, og med utvikling av materiell/noter. Philip har også i flere år vært musikalsk leder for NRK og Frelsesarmeens julekonsert. Han har også vært musikalsk leder for en rekke av Frelsesarmeens juleplater. 

I dag arbeider han fulltid som dirigent og musiker. Han har blant annet vært med på å starte Oslofjord Brass, som han dirigerte fra oppstarten i 1995 og fram til 2002. Philip har i mange år vært dirigent for Frelsesarmeens Territoriale Hornorkester, Drammen Konsertorkester, Sandefjord Brass Symposium og for Templet Hornorkester.

Han er utdannet sosionom, men har senere studert musikkvitenskap hovedfag (cand. philol.) ved Universitetet i Oslo. Philip Hannevik ble nummer 3 i den internasjonale dirigentkonkurransen for unge brassdirigenter som ble arrangert i Bergen i 2003. I 1994 mottok han kommandør Richard E. Holz (USA) sitt minnestipend, som deles ut en gang i året til unge utøvende musikere i Frelsesarmeen.

Utskrift E-post