Julekos, prøvekluter og kvarttoner

I jula har vi alle kost oss med god mat, sannsynligvis alt for mange gaver og masse spill på barnerommet og i familieorkester rundt om i landet. Noen av oss har også fått spille i ulike kirker, ikke minst på juledagsgudstjenesten i Nidarosdomen - en tradisjon vi er veldig glade over å få være med på.

Vinteren i trønderland er nådeløs for tida, med null snø og rikelig med vindstyrke. Glimrende øvingsforhold, med andre ord! Vi begynte etter jul med fem dager på rad med NM-stoff, hvor både Hans Petter Stangnes og Thomas Rimul var innom. Årets NM-verker er Mutant Sonorities (plikt) og Graffiti (selvvalgt) av henholdsvis Knut Vaage og Torstein Aagaard-Nilsen. Mutant Sonorities er et nyskrevet verk hvor Aagaard-Nilsen blant annet har lekt seg med kvarttoner; dette har vist seg å være et veldig interessant verk, som er uvanlig morsomt å øve på! Graffiti har IBB spilt i 2004, da som pliktstykke.

I årets utgave av Ila Brass Band er det kun 4 personer som også var med for ti år siden, og vi tror det bare er én av disse som faktisk spilte samme stemme som nå. Erfaringsutvekslingen fra 2004 er nok derfor litt skral, men dirigenten er heldigvis den samme! Thomas Rimul ledet den gangen IBB til en solid pallplassering, og vi sikter som alltid i samme retning.

Denne helga har vi hatt et lite avbrekk fra den ordinære oppkjøringa, hvor vi har fått gleden av å være et av prøvekorpsene på Dirigentsymposiet på Hell i regi av NMF. Her instruerte Maurice Hamers, professor i direksjon ved Musikhochschule i Augsburg (Tyskland), flere talentfulle dirigenter i instruksjon, og vi hadde oppgaven med å være verktøyet for dagen. Lærerikt og spennende også for oss!

Nå venter knappe tre uker med innspurt mot årets Norgesmesterskap i Bergen, hvor vi gleder oss masse til å spille, treffe igjen brassfolk fra hele verden, og ikke minst til å høre hva alle andre har å framføre. Et av årets store høydepunkt!


Dirigenttalent (og euphist) Geir Olav Aslaksen instruerer oss under ledelse av Maurice HamersDirigenttalent (og tubaist i Stavanger Brass Band) Martin Kinn instruerer oss under ledelse av Maurice HamersUtskrift E-post