På vei til Siddis

I løpet av de siste 23 årene har Ila Brass Band besøkt Stavanger og Siddis Brass tre ganger. I år 2000 besøkte vi vestlandsbyen under ledelse av Espen Andersen, noe som resulterte i en 6. plass (av 7 i elitediv.). I 2007 ledet Selmer Simonsen oss til en 6. plass (av 9 i elitediv.), og i 2008 ledet Thomas Rimul bandet til en 8. plass (av 9 i elitediv.). Gjennomgående mønster for IBB er en relativt bra uttelling for det spillemessige, men et begredelig antall poeng for underholdning. På Siddis har man tradisjonelt bedømt med inntil 100 poeng for det spilletekniske, og 10 for underholdningsverdien. Det skal nevnes at IBB var mer aktive på Siddis på siste halvdel av åttitallet, med kontinuerlig deltagelse fra 85 til 89. I 1987 gikk Ila Brass Band av med seieren, da under ledelse av Ray Farr.

Denne underholdningskonkurransen for brassband er den største årlige nasjonale mønstringen ved siden av norgesmesterskapet som avholdes i Bergen i februar hvert år. Spesielt for korpsene i elitedivisjonen er oppmøtetprosenten målt mot NM veldig stor, og vanligvis deltar åtte eller ni av de ti bandene i øverste divisjon. De med lengst reise er litt til og fra, og IBB er i denne sammenhengen bandet lengst unna konsertsalen. Det byr dessverre på relativt store kostnader å reise på tur to ganger i løpet av et år for et brassband som oss. Men om en knapp uke tar vi altså turen nedover igjen - og vi gleder oss!


Ila Brass Band i Øysteinsalen søndag 27. oktober

Søndag 27. oktober arrangerte vi en før-konkurranse-konsert i Øysteinsalen i Trondheim. Her var også Trondheim Politis Brassband med, som skal delta på den lokale konkurranse Høstspill til helga. På konserten framførte begge ensemblene sitt konkurranserepertoar, og både musikere og publikum fikk en god pekepinn på hvor landet ligger før poengene deles ut kommende helg.


Finn Magnus (soloeuphonium), Torgeir (1. baryton) og Niklas (Eb-tuba)

Vi ønsker TPBB masse lykke til, og gleder oss selv til å spille i Stavanger sin nye storstue Stavanger konserthus. IBB spiller i Fartein Valen (...navn på storsalen) kl. 11:05 på lørdag, og det hele sendes direkte på TV Sumo.


...vi gjemmer oss som best vi kan!Jostein (Eb-kornett) og Emil (solokornett)Mari (solotrombone)Philip Hannevik - dirigentTrondheim Politis Brassband under ledelse av Geir Ulseth


Utskrift E-post