Glade maidager

16. mai var Ila Brass Band som alltid å finne utenfor Lerkendal stadion i forkant av årets største fotballkveld. Her er vår jobb å skape stemning, og det er et spilleoppdrag vi storkoser oss med. Russ i godt slag (...), familier med pinseferie og fotballfans på sin hals - alle svirrer de rundt i området før kampstart. Vi leker med en kombinasjon av repertoaret for nasjonaldagen i tillegg til litt mer showmusikk.


Slagverksgruppa poserer villig.

Årets nasjonaldag begynte med flaggheising ved St. Olavs Hospital klokka sju. Det skal sies at flere av oss tikket inn noen minutter over, av ymse årsaker; vi kan vel f.eks. nødig klage på å havne bak et korps på veien til vårt korpsliv. Deretter hadde vi småkonserter rundt på området, i håp om at noen setter pris på litt morgenmusikk. Turen gikk videre til bekransninger av to bautaer; Falne Idrettsmenns bauta og Kong Haakon VII statue. Ved førstnevnte var det en av foregangskvinnene innen fotballens verden, Karen Espelund, som sto for dagens tale. En innholdsrik og fin tale, som avsluttet med et velrettet spark til trønderhelten Petter Nortug: Kua må huske at den også har vært en kalv. Herlig!


Utenfor akuttmottaket på St. Olavs hospital på morgenkvisten.

Vi samlet oss til felles frokost like i nærheten, og dette er en typisk morgen hvor ei god brødskive og svart kaffe virkelig har sin misjon. At det i tillegg var et par nydelige kaker og litt champagne å forsyne seg av var ingen imot. Korpset har en fantastisk arrangementskomité! Ila Brass Band skulle ikke gå i barne- og borgertoget i år, så på dette punktet var det full spredning. De fleste var ikke i beit for korpsrelaterte aktiviteter, og klokka tre møttes vi igjen på St. Olavs Hospital. Dagens siste konsert spilte vi i godt over tyve varmegrader inne i den fantastiske akustikken i gården på Kvinne-/barnsenteret.


Kakemonsene som utgjør barytongruppa.

Sjeldent har Trondheim vist seg fra en bedre side enn i dag - gratulerer med dagen!
Utskrift E-post