• Hjem
  • Nyheter
  • Mannsrøster, perkusjon og messing i Nidarosdomen

Mannsrøster, perkusjon og messing i Nidarosdomen

Søndag 12. mai møttes Hauka Mannskor og Ila Brass Band til sin første konsert sammen. Stedet kunne ikke vært noe annet enn Nidarosdomen, hvor publikum fikk et omfangsrikt møte med Salmer i domen.


       En salme er en enhet av tekst og tone som kan gi
       hjelp til å forholde seg til Gud.


                     En av mange definisjoner på en salme,
                     denne av prost Tore Kopperud i 2008.


Hauka Mannskor under ledelse av Tove Ramlo-Ystad

Hauka Mannskor hadde tatt turen fra fjellbygda med samme navn noen mil sør for Trondheim, for å bistå oss i IBB med å fylle landets kroningskirke med velklang denne kvelden. Og det greide de virkelig! Programmet inneholdt fem verker med koret alene, bl.a. Agnus Dei av Thomas Caplin og Kyrie eleison av Jakob Axel Josephson. Tove Ramlo-Ystad ledet klokkeklare tenorer og rungende basser støtt gjennom et fint repertoar. Vi i IBB koste oss fra vår orkesterplass rett foran koret.


Kornettgruppa var oppdelt i tre grupper på konsertens åpning

Med storverkene Isaiah 40 av Robert Redhead og The Holy war av Ray Steadman-Allen fikk vi under ledelse av Bjørn Sagstad virkelig ristet litt i både kirkevegger og egne ventiler. Men det var kanskje perlene I Himmelen av Tom Brevik - med Heidi Rye som solist på flygelhorn - og I know thou art mine av Leonard Ballantine som kom best til sin rett i kirkens fantastiske akustikk. Tilbakemeldingene fra kveldens store publikum var overstrømmende, og det må kunne sies at dette ble en minneverdig kveld.


Konserten ble avsluttet med Landkjending av Edvard Grieg.

Tusen takk til alle som tok turen denne maikvelden, og spesielt til Hauka Mannskor som ble med oss på prosjektet!Utskrift E-post