• Hjem
  • Nyheter
  • Vestlandet er et vakkert eventyr - NM likeså

Vestlandet er et vakkert eventyr - NM likeså

En fredags formiddag i februar gikk store deler av Ila Brass Band inn for landing mellom de syv fjell i et glitrende klarvær. Et stort antall øvingstimer skulle her omsettes i to gode konserter, men først måtte flybussens uransakelige avganger overvinnes. Taxi viste seg nok en gang som en minst like god løsning for mange av oss, og Hotel Terminus tok som alltid godt imot alle i årets band; til og med de 13 av oss som er trøndere.


Et bergenssmug i februarsola.

I Grieghallen var allerede festen i gang i flere divisjoner, og litt for sent samme kveld skulle vi gi vårt ytterste for å fortelle historien med tittel som tilsier at den aldri vil bli fortalt - årets pliktnummer av Philip Sparke. Litt overtenning, overraskende tørr luft (eller var det nervøsistet..?), og det sedvanlige NM-spøkelset som sniker seg rundt og stjeler noen av tonene som alltid har vært til å stole på, gjorde at framføringen nok var litt under det vi hadde håpet. Men salen er som alltid helt fantastisk å spille i, publikum var rause med god stemning og det var virkelig stas å igjen leke på NM. Sommerfugler og dårlig nervøs humor hører med. Dommerne mente vårt beste på en fredagskveld holdt til 88 poeng.

Dag nummer to lå også badet i et sterkt vinterlys, og både publikum, tidligere dirigenter og 4barsrest mente at det var mer å hente for bandet. Oppvarmingen på hotellet var preget av uforskammet godt humør, tenning og forventninger til å virkelig gjøre Mahler stolt av det vi skulle spille noen timer senere - Titan's Progress. Og joda, denne dagen klaffet så godt som alt! Lettelse og glede, bedre kunne det ikke gå. Synseren Iwan Fox skrøt uhemmet, med ord som This is growing and growing in impressiveness - thanks to the MDs intuitive approach and the solid execution., og tippet oss på en tredjeplass for dagen. Vi satte stor pris på lovord fra kjente og ukjente, og da betyr det faktisk ikke så innmari mye at dommerne ikke var blant de overbeviste. Ok, det betyr bittebittelitt. Nok en dag med 88 poeng. Jaren Hornmusikkforening hadde valgt samme verk, og gjorde en ganske annerledes tolkning - vi var mange som koste oss med å høre på denne. Også dommerne. Gratulerer til våre venner fra Hadeland med en meget solid femteplass!

Det var ikke helt Trøndelag sin dag i Bergen, med en hårfin nedrykksplass (0,5 poeng for lite) for Flå Musikkorps i tredjedivisjon, en niendeplass for Trondheim Politis Brassband i andredivisjon og en veeeldig skummel åttendeplass for oss i IBB. En poengsum vi delte med to andre brassband(!) Dessverre for Molde Brass Band førte den til nedrykk; vi håper de finner veien opp igjen. Etter fire år på rad med solide plasseringer på øvre halvdel av resultatlista, så bikket vi altså denne gangen litt lengre ned.

Vi gratulerer så mye årets norgesmester, Eikanger-Bjørsvik Musikklag, samt til alle vinnere og fornøyde deltagere. Fullstendig resultatliste er å finne her.

Festen greide ingen å legge en demper på, og stemningen sto i taket da selskapet DDE'et seg i retning Grieghallen rundt midnatt. Det skal sies at de ivrigste "trønderne" denne kvelden slett ikke har sine røtter i Olav Tryggvason sitt rike. Søndagen ble påfallende rolig for de fleste, med laaaang frokost, mye kaffe, og snakk om alt brassnerder har å debattere om. Det er mye.

Vi takker for ei herlig helg i Bergen! Det musikalske nivået er stigende i alle divisjoner, arrangementet er i det store og hele knirkefritt - helga var akkurat som været ofte viser seg å være i vestlandshovedstaden: Strålende. Vi gleder oss allerede til 2014!


Joda, bergenskatta satt faktisk i treet på tunet...


Utskrift E-post