Engler og trompeter - en drømmekonsert?


Tine Thing Helseth

Ila Brass Band har gleden av å invitere til konsert i vår storslåtte nasjonalhelligdom, Nidarosdomen. Som solist har vi med oss Norges nye stjerneskudd på trompethimmelen – Tine Thing Helseth! Hun er bare 19 år gammel, men har allerede rukket å gjøre seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt. Hun var fjorårets vinner av Virtuos på NRK, og tok noen uker senere hjem 2. pris i den prestisjetunge Eurovision Young Musicians Competition akkompagnert av Wiener Symphoniker. Hun ble også tildelt Den Norske Solistpris for 2006. Vi vil blant annet få høre henne fremføre Haydns trompetkonsert, for anledningen akkompagnert av et rent messingensemble. En kombinasjon vel verdt å få med seg.

I tillegg vil Erling With Aasgård, tidligere domkantor i Molde Domkirke, bidra med Poulencs orgelkonsert i samspill med brassband og pauker. Aasgård har tidligere gitt ut plate på Wagner-orgelet i Nidarosdomen, og kjenner instrumentet til fingerspissene.

Bjørn Sagstad Vi kan også by på himmelske trompeter i samspill med orgel og brass band. I The Trumpets of the Angels av Edward Gregson vil syv trompeter, anført av Tine Thing Helseth, sammen med orgel og brassband bidra til å fylle Nidarosdomen med vellyd. Det kan vel knapt bli mektigere under Nidarosdomens middelalderske takhvelvinger.

Kveldens dirigent er Trondheimsbosatte Bjørn Sagstad - kunstnerisk leder for Kristiansand Blåseensemble og Kristiansund Symfoniorkester, samt med et utall engasjement i inn- og utland bak seg. Han vil bidra til å forme en variert og engasjerende kveld med musikk.

Enhver musikkinteressert bør kjenne sin besøkelsestid - velkommen på konsert!
Nidarosdomen
Søndag 13. mai kl. 20.00
Inngang: Voksen: 120,- / barn, student, honnør: 70,-


Forhåndssalg hos Blåsmo Musikk, Billettservice og i Nidarosdomens besøkssenter.

Konserten arrangeres med støtte fra Trondheim kommune og Norsk Tipping.

Utskrift E-post